Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis naktį iš ketvirtadienio į penktadienį kreipdamasis į ukrainiečius pasidžiaugė, kad Kyjivo šiaurėje, Černihivo kryptimi bei Sumų regione ir toliau pavyksta sėkmingai atgal stumti rusų pajėgas.

„Tačiau turime suprasti, kad tai dalis rusų kariuomenės taktikos. Mes žinome jų planus. Mes žinome, ką jie planuoja ir ką ruošiasi daryti. Mes žinome, kad jie traukiasi iš ten, kur juos įveikėme, kad susikoncentruotų į kitas svarbias kryptis. Tas, kuriose mums bus labai sunku“, – pažymėjo prezidentas.

Ukrainos gynybos ministro pavaduoja Anna Malyar per interviu sakė, kad Rusija ir toliau naudojasi Baltarusijos teritorija, šiuo metu ten siunčiamos raketų paleidimo sistemos.

„Priešas neatsisako savo planų visiškai užimti Donecko ir Luhansko regionų. Be to, jis persigrupuoja ir stiprina pozicijas Charkivo regione. Dabar matome, kad raketų paleidimo sistemos siunčiamos į Gomelį, iš ten bus rengiamos atakos arba jos bus naudojamos šantažuoti ir gąsdinti“, – kalbėjo ji.

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis teigė manąs, jog Rusija artimiausiu metu sieks užimti trečdalį Ukrainos teritorijos. Taip jis ketvirtadienį sakė per interviu CNN. Jo nuomone, Maskva tuo pasinaudos stiprindama savo derybines pozicijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)