V. Zelenskis pranešė, kad tarptautiniu mastu imtasi reikšmingų žingsnių, kurie stiprina Ukrainą keliose srityse vienu metu.

„Europos Parlamentas priėmė galingą rezoliuciją, remiančią mūsų tautos europinius ir euroatlantinius siekius. Konkretus raginimas Europos Sąjungos lyderiams nubrėžti aiškų mūsų šalies narystės ES kelią.

O Aljanso klausimu Europos Parlamentas tiksliai nustato mūsų, Ukrainos, indėlio į euroatlantinį saugumą prasmę, tai reiškia, kad Ukrainos kelias į NATO ir politinis kvietimas įstoti turėtų būti plėtojamas jau ruošiantis Aljanso viršūnių susitikimui Vilniuje“, – kalba prezidentas.

Kaip antrą reikšmingą tarptautinį žingsnį jis išskiria JAV užregistruotą įstatymo projektą dėl Rusijos valstybės turto konfiskavimo ir perdavimo Ukrainai kaip reparacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)