Pasak leidinio, V. Zelenskis susitiko su V. Zalužnu pirmadienį. Po šio susitikimo V. Zalužnas esą informavo savo pavaduotojus apie atleidimą, tačiau po pranešimų apie V. Zalužno atleidimą aukšto rango pareigūnai ir tarptautiniai partneriai, įskaitant JAV ir Jungtinę Karalystę, išreiškė susirūpinimą dėl tokio sprendimo. Dėl to, pasak „The Times“, V. Zelenskis atsitraukė nuo sprendimo atleisti V. Zalužną.

Leidinys taip pat rašo, kad vyriausiojo kariuomenės vado pareigos buvo siūlytos Ukrainos žvalgybos vadui Kyrylui Budanovui ir sausumos pajėgų vadui Oleksandrui Syrskiui.

„The New York Times“ taip pat citavo buvusį aukšto rango Ukrainos pareigūną, kuris teigė, kad V. Zalužnas išsaugojo savo postą, nes informacija apie jo atleidimą pasiekė žiniasklaidą. Anot pareigūno, „dabar jie sulėtino procesą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)