Bendrovės „Maxar“ pateiktose palydovinėse nuotraukose matyti, kad nuo sekmadienio telkiamos kovinės mašinos išaugo į maždaug 65 km ilgio karinės technikos koloną.

Ukrainos pajėgos skelbia, kad baltarusių daliniai pajudėjo Ukrainos kryptimi. „Atskiri vienetai iš labiausiai kovai parengtų Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų formuočių pajudėjo prie Ukrainos valstybinės sienos Volhynios kryptimi“, – pirmadienį feisbuke rašė generalinis štabas. Volhynia yra regionas Ukrainos šiaurės rytuose.

JAV Vyriausybė mano, kad Rusija, puldama Ukrainą, „atsilieka nuo tvarkaraščio“. Rusų kariai susidūrė su pasipriešinimu, kurio nesitikėjo, pirmadienį sakė Pentagono atstovas Johnas Kirby. „Manome, kad jie keliomis dienomis atsilieka nuo to, ko tikėjosi“, – aiškino jis. Tačiau esą pavojingą ką nors interpretuoti ar prognozuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją