Sprogimai pasigirdo per paskelbtą oro pavojaus aliarmą. Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė, kad užfiksavo sparnuotųjų raketų „Kalibr“ ir viršgarsinių prieštankinių raketų „Onyx“ paleidimus Odesos ir Nikolajevo sričių kryptimi. Taip pat pranešta apie raketos Kh-22 paleidimą Odesos srities kryptimi.

Rusijos kariams apšaudžius Odesą, žuvo vienas civilis, 18 žmonių buvo sužeista, sekmadienio naktį pranešė regiono karinės administracijos vadovas Olegas Kiperas, jį cituoja BBC Rusijos naujienų tarnyba.

„Nuo 03.00 val. ryto Odesoje nukentėjo 18 žmonių, tarp jų 4 vaikai. Miesto ligoninėse hospitalizuota 14 žmonių, trys iš jų – vaikai“, – rašė jis savo „Telegram“ kanale.

A. Kiperas, nepatikslindamas detalių, rašė, kad mieste padaryta žala civilinei infrastruktūrai, gyvenamiesiems pastatams ir religinei įstaigai. Matyt, religinė institucija, apie kurią jis rašo, yra Atsimainymo katedra. Katedros pastate kilusio gaisro vaizdo įrašas paskelbtas vietiniuose telegramų kanaluose.

Šeštadienio vėlų vakarą Ukrainos naujienų agentūra „Unian“ skelbė, kad rusai į Juodąją jūrą atgabeno povandeninį laivą, aprūpintą iki keturių „Kalibr“ tipo raketų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)