Tai šeštadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi „Telegram“ kanalu „Atsargiai, naujienos“.

Kanalo duomenimis, laivo posvyris – 1-2 laipsniai, įgula nenukentėjo. Drono smūgis tanklaiviui sukėlė detonaciją, kuri buvo matoma iš Krymo pusiasalio. Incidentas įvyko už 32 mylių nuo Kerčės sąsiaurio. Tanklaivis buvo išmetęs inkarą. Kelis žmones nesunkiai sužeidė stiklo šukės.
Kanalas paskelbė tanklaivio jūreivių pokalbius. Įgula teigia, kad laivas laikosi ant vandens, bet negali judėti. Į pagalbą atplaukė kateris „Merkurijus“.

„Mes patys negalime judėti. Be vilkiko. Mašinų skyrius užtvindytas. Nežinome, ką ten vadovybė nuspręs. Mums reikia į kažkokią įmonę. Mes nieko nesumažinome, jis pats sustojo (vanduo). Kiek pritekėjo, tiek pritekėjo. Laivas su balastu. Visi krovinių rezervuarai tušti. Laivas plūduriuoja. Vanduo pakilo iki vaterlinijos lygio ir daugiau nebekyla“, – pranešė įgula.

„Ukrinform“ primena, kad „Sig“ yra komercinis tanklaivis, plaukiojantis su Rusijos vėliava. Pranešama, kad jis iš Krymo į Siriją gabeno aviacinius degalus ir dėl to buvo įtrauktas į JAV sankcijų sąrašus.

Tai nėra civilinis laivas ir jam taikomas Ukrainos gynybos ministerijos draudimas gabenti karinės paskirties krovinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)