Ukrainos kariuomenė trečiadienį pranešė, kad Rusijos pajėgos įsiveržė į „Azovstal“ teritoriją. Kremlius tai paneigė, bet Mariupolio meras Vadymas Boičenka sakė, kad, vykstant „įnirtingoms kovoms“ su rusais „Azovstal“ komplekse, prarastas ryšys su ten esančiais Ukrainos kariais. Tiesa, trečiadienio vakarą su kariais jau pavyko susisiekti.

Be to, paaiškėjo, kad buvęs apsuptos „Azovstal“ gamyklos darbuotojas okupantams parodė požemines perėjas po gamykla. Tai patvirtino Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka.

Trečiadienio vakarą išplatintame vaizdo pranešime A. Geraščenka sakė, kad prie Rusijos atakos prisidėjo išdavikas. Jam atskleidus požeminius „Azovstal“ kelius, Rusijos kariuomenė juos šturmavo. „Rusų šunsnukiai tarp gamyklos darbuotojų rado išdaviką, kažkokį elektriką, kuris parodė tunelius, vedančius po žeme į gamyklos teritoriją. Antradienį rusai pradėjo šturmuoti tuos tunelius, remdamiesi iš išdaviko gauta informacija“, – teigia A. Geraščenka. Jis patvirtino, kad Ukrainos gynėjai ir toliau gina „Azovstal“ teritoriją.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienio vakarą kreipdamasis į Danijos piliečius, kurie mini 77-ąsias Skandinavijos šalies išsivadavimo iš Vokietijos metines per Antrąjį pasaulinį karą, tvirtino, kad Rusijos svajonės neišsipildys.

„Rusijos valstybė nepasirengusi sustabdyti karo. Jie svajoja užvaldyti Ukrainą ir kitas Europos šalis. Jie vis dar svajoja, kad Europos laisvė išnyks. Tačiau jų svajonės neišsipildys. Svajonė apie taiką išsipildys, kaip tai atsitiko prieš 77 metus“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją