Tai pareiškė JAV gynybos ministerijos atstovės spaudai pavaduotoja Sabrina Singh, praneša „Ukrinform“. Pentagonas paragino Kongresą kuo greičiau patvirtinti papildomą finansavimą.

„Mes ir toliau pristatysime paketus, tik jie mažėja. Tad labai prašome Kongreso patvirtinti prašymą su papildomais asignavimais, kuriuos atsiuntė prezidentas, kad galėtume ir toliau tenkinti Ukrainos poreikius mūšio lauke“, – pabrėžė ji.

Jos teigimu, JAV jau panaudojo daugiau nei 95 proc. visos sumos, kuri buvo skirta padėti Ukrainai prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai (62,3 mlrd. JAV dolerių). Taip ji patikslino Baltųjų rūmų pareiškimą, kur dieną prieš tai buvo paskelbta, kad panaudota 96 proc.

„Praėjusį mėnesį vyko kontaktinės grupės susitikimas, lapkričio viduryje vyks dar vienas Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimas. Sąjungininkai ir partneriai toliau remia Ukrainą. Mes ir toliau palaikome Ukrainą tuo, ko jai reikia kovoje“, – reziumavo Pentagono atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją