Remiantis patikrinta filmuota medžiaga, ketvirtadienį, birželio 15 d., paskelbta internete, Ukrainos pajėgos šiaurės rytiniame Bachmuto priemiestyje padarė mažai pažangos, teigiama ISW santraukoje. Informaciją apie taktines Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmes iš dalies patvirtina Rusijos kariuomenės korespondentų tinklaraštininkai, rašoma BBC.

ISW rašo, kad Rusijos taktinių branduolinių ginklų dislokavimas Baltarusijoje yra ilgalaikių Kremliaus pastangų, kuriomis siekiama sustiprinti karinę Baltarusijos kontrolę, dalis.

Tuo metu Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar sakė, kad Ukrainos gynybos pajėgos šalies pietuose aktyvias puolamąsias operacijas vienu metu vykdo keliomis kryptimis ir kiekvienoje jų pasistūmėjo į priekį iki 2 kilometrų.

„Beveik visuose pietiniuose sektoriuose ir kryptyse, kur mūsų daliniai daro pažangą, jie pasiekia taktinių laimėjimų. Jie laipsniškai juda į priekį“, – tinkle „Telegram“ parašė H. Maliar. Pasak jos, gynybos pajėgos toliau įsitvirtina kai kuriose iš priešo perimtose pozicijose ir išvaduotose gyvenvietėse.

Birželio 16 dienos vakaro duomenimis, Ukrainos gynėjai tęsia puolamuosius ir gynybinius veiksmus, pasiekdami dalinių laimėjimų. Kariai operacijas vykdo okupantams turint pranašumą ore.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)