„Ukrainiečiai turi atpažinti, kaip giliai jie yra toje duobėje, į kurią juos padėjo amerikiečiai“, – apie karą kalbėjo S. Lavrovas.

Paklaustas, kokios yra diplomatijos galimybės nutraukti ugnį ir pasiekti taiką, jis atsakė: „Turėsite paskambinti ponui prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, nes prieš pusantrų metų jis pasirašė dekretą, draudžiantį bet kokias derybas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu“.

2022 m. vasarį Rusija pradėjo plataus masto karą prieš Ukrainą. Karas jau nusinešė dešimtis tūkstančių gyvybių, jo metu žuvo daugybė civilių.

Nuo karo pradžios 2022 m. vasario 24 d. iki 2023 m. gruodžio 10 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino 338 820 rusų okupantų, iš jų 700 – vien per pastarąją parą.

Maskva kaltina Vakarus kurstant konfliktą. Anot Rusijos propagandos, pagrindinė kraujo praliejimo priežastis – ne Kremliaus invazija, bet Kyjivui Vakarų tiekiami ginklai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)