Anot ataskaitos, šios Rusijos operacijos viena kitos nestiprina, bet leidžia Rusijos kariams prioritetą teikti taktiniams laimėjimams pasirinktame sektoriuje.

Kaip pažymi analitikai, Ukrainos pajėgoms taps vis sunkiau atremti šias Rusijos karines pastangas. Ypač delsiant JAV suteikti kariną pagalbą Ukrainai.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandrsa Syrskis balandžio 13 dieną pareiškė, kad padėtis Rytų Ukrainoje pastarosiomis dienomis labai pablogėjo, o Rusijos kariuomenė vykdo mechanizuotus išpuolius LLimano, Bachmuto ir Pokrovsko frontuose.


Ataskaitoje priduriama, kad Ukrainos pajėgos šiuo metu susiduria su dideliu artilerijos sviedinių ir oro gynybos įrangos trūkumu, o Rusijos pajėgos naudojasi šiuo trūkumu.

Instituto ekspertų stebėjimai ir analizė rodo, kad rusai intensyvina pastangas užimti Časiv Jarą.

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis savo feisbuko paskyroje parašė, kad vyriausieji Rusijos kariuomenės vadai yra davę savo kariams užduotį iki gegužės 9 dienos paimti Časiv Jaro miestą Donecko regione.

„Jei JAV neatnaujins pagalbos Ukrainai, o Ukrainos kariams ir toliau trūks reikiamos artilerijos amunicijos ir oro gynybos įrangos, net ir prastai apmokyti ir prastai aprūpinti Rusijos kariai gali sėkmingai vykdyti puolimo operacijas“, – teigiama ISW pranešime.

Be to, analitikai teigė, kad puolimas, skirtas užimti Časiv Jarą, atvertų artimiausias perspektyvas Rusijos kariams pasiekti reikšmingą operatyvinę pažangą, nes miesto užėmimas greičiausiai leis Rusijos kariams pradėti tolesnes puolimo operacijas prieš miestus, kurie faktiškai sudaro svarbią Ukrainos gynybinę juostą Donecko srityje.

Rusijos kariai jau seniai siekia užimti grupę didelių Donecko srities miestų, įskaitant įskaitant Slovjanską, Kramatorską, Družkivką ir Kostantynivką.

ISW neprognozuoja, kad artimiausiu metu rusams pavyks užimti kurį nors iš šių miestų.

Tačiau pabrėžiama, kad Časiv Jaro užėmimas yra labai pavojingas scenarijus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)