„Vakar vakare sveikatos apsaugos ministras pranešė man apie savo kelionę į paplūdimį karantino metu, ir pasiūlė atsistatydinti“, – pareiškė ministrė pirmininkė Jacinda Ardern.

„Įprastomis sąlygomis atleisčiau sveikatos apsaugos ministrą. Tai, ką jis padarė buvo neteisinga, tam nėra jokio pasiteisinimo. Tačiau dabar mano prioritetas yra kolektyvinė kova su COVID-19. Negalime leisti, kad būtų daromi masiniai pažeidimai sveikatos apsaugos sektoriuje ar mūsų atsakomųjų priemonių atžvilgiu. Dėl šios priežasties – ir tik dėl šios priežasties – dr. Clarkas išsaugos savo pareigas“, – pabrėžė ji.

Užuot praradęs pareigas, jis neteks finansų ministro padėjėjo vaidmens ir eis žemesnes pareigas kabinete, paaiškino vyriausybės vadovė.


D. Clarkas savo ruožtu patvirtino, jog pirmąjį apriboto judėjimo režimo savaitgalį nuvežė savo šeimą į paplūdimį pasivaikščioti.

„Ši kelionė buvo karantino principų – likti namuose ir toli nekeliauti, norint pasiekti poilsio vietas – akivaizdus pažeidimas“, – pažymėjo valdininkas.

„Tuo metu, kai prašėme Naujosios Zelandijos gyventojų aukotis istoriniu mastu, apvyliau komandą. Buvau kvailys ir suprantu, kodėl žmonės supyks dėl mano veiksmų“, – pridūrė D. Clarkas.

Naujausiais duomenimis, šalyje užfiksuota 1 160 susirgimo COVID-19 atvejų, vienas žmogus mirė.