Laikydama rankose mažąjį Kembridžo princą, kurio vardas dar nepaskelbtas, K. Middleton išėjo pro Londone esančios ligoninės „Lindo“ sparno duris, vilkėdama paprastą šviesiai žydrą suknelę baltais taškeliais.

Kaip praneša „Glamour UK“, šios suknelės autorė – dizainerė Jenny Packham.

Ne vieną tai privertė mintimis sugrįžti į panašią dieną prieš 31 metus, 1982 metų birželį, kai iš tos pačios ligoninės sparno išėjo princas Charlesas ir jo žmona Diana, laikydami ant rankų naujagimį Williamą.

Tą dieną princesė Diana vilkėjo žalsvai mėlyną suknelę, taip pat puoštą baltais taškeliais.
Laikantis karališkosios tradicijos, Kembridžo hercogas ir hercogienė išėjo pro ligoninės duris pasirodyti lauke susirinkusiems ir papozuoti fotografams.

Williamas netrukus perėmė savo sūnų iš Kate ir laikė jį rankose bendraudamas su minia. Lygiai taip pat prieš daugiau nei tris dešimtmečius darė ir jo tėvas.

Vis dėlto pastebėta ir skirtumų. Charlesas ir Diana trumpai stabtelėjo papozuoti ir iškart sėdo į mašiną bei paliko ligoninę. Williamas ir Kate kelias minutes pabendravo su minia ir atsakė į keletą klausimų. Abu nuoširdžiai šypsojosi.

K. Middleton teigė, kad tai „labai jaudinanti“ patirtis ir pridūrė, jog kiekvienas kūdikio susilaukęs žmogus „žino, koks tai jausmas“.

Charleso ir Dianos atveju pora neatsakinėjo į klausimus, nebuvo jokių pastebėjimų ar juokelių, jie tiesiog šypsojosi ir išvyko. Viskas truko kiek ilgiau nei minutę.

O štai Williamas su kelias dienas prie ligoninės budėjusiais žiniasklaidos atstovais nevengė pajuokauti. Jis sakė, kad mažasis sūnus „turi gerą plaučių komplektą“ ir kad mažylis turi „šiek tiek daugiau plaukų už mane, ačiū Dievui“.

1982 metais princesė Diana laikė ką tik gimusį Williamą ant rankų, mažylis nebuvo pasodintas į specialią automobilinę kėdutė. Ji ir Charlesas atsisėdo į automobilio galą, už mašinos vairo sėdo vairuotojas.

Su prie ligoninės susirinkusiais pabendravę Williamas ir Kate grįžo į ligoninę ir netrukus išėjo su kūdikiu, prisegtu automobilinėje kėdutėje. Williamas sėdo į vairuotojo vietą, o Kate kartu su naujagimiu – į mašinos galą.

Laikas parodys, kiek Williamas ir Kate laikysis Dianos ir Charleso pavyzdžio kalbant apie jauniausio sosto įpėdinio auginimą.