Princas buvo paminėtas JAV teismo dokumentuose, susijusiuose su didelės apimties byla prieš amerikietį finansininką Jeffrey Epsteiną.

Dokumentuose, pateiktuose Floridos teismui, viena neįvardyta moteris tvirtina, kad J. Epsteinas vertė ją lytiškai santykiauti su princu Andrew Londone, Niujorke ir finansininko privačioje saloje, kai ji buvo jaunesnė negu 18 metų.

Ieškinyje teigiama, jog visa tai vyko 1999–2002 metais.

Bakingamo rūmų pranešime sakoma: „Tai susiję su ilgamečiu tebevykstančiu civiliniu procesu Jungtinėse Valstijose, su kuriuo Jorko kunigaikštis niekaip nesusijęs. Dėl to mes negalime komentuoti išsamiau.“

54 metų princas Andrew turi Jorko kunigaikščio titulą.

Rūmai pridūrė: „Tačiau, kad būtų išvengta bet kokių abejonių, (pabrėžiame), jog bet kokios užuominos apie nederamus santykius su nepilnamečiais kategoriškai yra netiesa.“

Šis pareiškimas buvo neįprastas, nes karališkosios šeimos pareigūnai paprastai tokių kaltinimų nekomentuoja.

Antradienį pateiktas minėtos moters ieškinys buvo pridėtas prie bylos, iškeltos pagal kitų dviejų moterų ieškinius, kuriuose jos skundžiasi buvusios lytiškai išnaudojamos J. Epsteino, kai dar buvo nepilnametės. 2008 metais šis milijardierius finansininkas buvo nuteistas kalėti, kai padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl vaikų lytinio išnaudojimo.

Minėtos moterys skundžiasi federalinių prokurorų veiksmais J. Epsteino byloje ir nori, kad iš naujo būtų išnagrinėtas susitarimas teisme, leidęs J. Epsteinui išvengti sunkesnių federalinių kaltinimų ir potencialiai ilgesnės laisvės atėmimo bausmės.

Moteris, apkaltinusi princą Andrew, kuri yra įvardyta tik kaip „Ieškovė Nr.3“, yra viena iš dviejų naujų kaltintojų, prašančių, kad Vest Palm Bičo teismas leistų jų ieškinį prijungti prie jau iškeltos bylos J. Epsteinui. Britų karališkosios šeimos narys ten neminimas kaip įtariamasis; jam neiškelti jokie baudžiamieji kaltinimai arba oficialūs įtarimai.

Princas Andrew jau ne pirmąkart atsidūrė žiniasklaidos taikiklyje dėl savo draugystės su J. Epsteinu.

2011 metų liepą jis atsisakė Jungtinės Karalystės prekybos ambasadoriaus posto dėl skandalo, išprovokuoto jo ryšių su tuo milijardieriumi.