Rusijos imperija ir Sovietų Sąjunga ne tik siekė užvaldyti svetimas teritorijas ir pavergti ten gyvenusias tautas, bet galiausiai dalį jų išnaikino. Šiandien yra ne viena tauta, kurios Rusijoje rasti neįmanoma arba beveik neįmanoma. Kodėl taip įvyko? Istorikas Dmitrijus Savinas interviu Delfi paaiškino, kad daugiausia tautų išnaikinta arba išvaryta buvo valdant komunistams, kurie vadovavosi savo pasaulio suvokimo principu.

„Keista būtų bandyti įtikinti lietuvius ar latvius, kad Rusijos imperija buvo gera. Taip tikrai nebuvo, bet atsižvelgiant į to meto realijas, ši imperija elgėsi panašiai, kaip ir kitos. Kažkur buvo žiauresnė, kažkur švelnesnė. Tačiau anuomet toks elgesys buvo daugmaž įprastas. Tačiau jei kalbėsime apie komunistinius laikus, čia situacija tampa visiškai kitokia“, – Delfi teigė rusų istorikas, seniai gyvenantis Latvijoje, D. Savinas.

Anot jo, šiandien Rusijos Federacijos teritorija, kuri teigia esanti tiek Rusijos imperijos, tiek ir Sovietų Sąjungos istorijos ir teisių paveldėtoja, nerasime visos eilės tautų, kurios anksčiau gyveno šioje valstybėje. Be to, šiandien taip pat yra išnykstančių tautų Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)