„Pateikėme RTK pareiškimą dėl nusikaltimo, remdamiesi „Bellingcat“ ir „The Insider“ tyrimo dėl mano apnuodijimų 2015 ir 2017 metais išvadomis. Reikalaujame iškelti bylą dėl pasikėsinimo nužudyti“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė V. Kara-Murza.

Anksčiau tiriamosios žurnalistikos tinklalapiai „Bellingcat“ ir „The Insider“ atliko tyrimą, kurio išvadose sakoma, kad prie V. Karos-Murzos apnuodijimo prisidėjo keletas specialiųjų tarnybų darbuotojų.

V. Kara-Murza 2015 ir 2017 metais buvo hospitalizuotas Maskvoje dėl apnuodijimo nežinoma medžiaga. Abu kartus jis buvo kritinės būklės, jam buvo atlikta dializė, taikoma plaučių ventiliacija.

„Gydytojų man nustatyta diagnozė – nepatikslintos medžiagos toksinis poveikis, tai yra apnuodijimas nežinia kuo“, – sakė V. Kara-Murza.

Maskvos miesto 79-osios klinikinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Denisas Procenka sakė, kad medikai neturi pagrindo tvirtinti, kad opozicionieriaus savijautos staigus pablogėjimas buvo sukeltas jo apnuodijimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)