Centrui vadovaujantis fondas kaltina Bojaną Stankovą, dar žinomą kaip Bojanas Rasatė, praėjusį šeštadienį vadovavus išpuoliui, per kurį vienam centro darbuotojui buvo suduota į veidą, o centro patalpos buvo nusiaubtos.

Pirmadienį LGBTQ centre apsilankę vienuolikos šalių ambasadoriai išreiškė solidarumą bendruomenei ir pasmerkė šią ataką, išprovokavusią nedidelį protestą Sofijoje. Išpuolį taip pat pasmerkė Europos Tarybos žmogaus teisių komisarė ir žmogaus tiesių organizacija „Amnesty International“.

50 metų B. Rasatė neteko kandidato į prezidentus neliečiamybės ir gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Trečiadienį jis buvo sulaikytas ir jam pareikšti du kaltinimai chuliganizmu – dėl „veiksmų, šiurkščiai pažeidžiančių viešąją tvarką“ ir „sumušimo dėl chuliganiškų, rasistinių ar ksenofobinių motyvų“, sakoma prokuratūros pranešime, kuriame kandidatas į prezidentus įvardijamas kaip B. S.

Už šiuos abu nusikaltimus gresia laisvės atėmimo bausmė.

„Kaltinamasis savo kaltės nepripažino ir pasinaudojo savo teise neduoti jokių paaiškinimų“, – priduriama pranešime.

Nusikaltimai iš neapykantos Bulgarijos baudžiamajame kodekse nėra išskiriami – jie priskiriami prie chuliganizmo. LGBT centras „Rainbow Hub“ ir kitos žmogaus teisių organizacijos siekia tai pakeisti.

Didžioji Bulgarijos visuomenės dalis yra priešiškai nusiteikusi gėjų atžvilgiu.

Ši Europos Sąjungai priklausanti valstybė atsisakė ratifikuoti Europos Tarybos konvenciją dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos, geriau žinomą kaip Stambulo konvencija, aiškindama, kad ji atvers kelią gėjų santuokų įteisinimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)