„Sophie Gregoire-Trudeau šiandien buvo atliktas testas dėl COVID-19. Testo rezultatai buvo teigiami“, – sakoma pranešime.

Dėl žmonai nustatyto koronaviruso Kanados premjeras pateko į 14-os dienų karantiną ir darbus tęs iš namų, teigia jo biuras.

„Premjeras jaučiasi gerai ir ligos simptomų nejaučia. Dėl galimos rizikos ir patartas daktarų premjeras planuoja karantino sąlygomis dirbti keturiolika dienų“, – rašoma išplatintame pranešime.

Tačiau pačiam J. Trudeau koronaviruso testas atliktas nebuvo, nes „jis nejaučia jokių simptomų“.


J. Trudeau ir jo žmona anksčiau ketvirtadienį paskelbė, kad patys laikosi izoliacijos, kol iš vieno renginio sugrįžusiai S. Gregoire-Trudeau atliekami testai dėl COVID-19.

Tarp S. Gregoire-Trudeau simptomų jai trečiadienį sugrįžus iš Didžiosios Britanijos buvo „nedidelis karščiavimas“, sakoma ankstesniame pranešime. Moteris iškart kreipėsi į medikus.

Penktadienio naktį teigiamų koronavirusų testų sulaukė ir Brazilijos prezidento Jairo Bolsonaro spaudos atstovas. Po jo testai atlikti ir prezidentui Jairui Bolsonarui, kuris šeštadienį susitiko su Donaldu Trumpu.

Nors buvo pasirodžiusių žinių, kad J. Bolsonaro sulaukė teigiamų tyrimų rezultatų, tokias naujienas Brazilijos prezidento atstovai pavadino „melagienomis“ ir pareiškė, kad tyrimų rezultatai bus paskelbti penktadienį.

Po šių naujienų JAV Baltieji rūmai ketvirtadienį pareiškė, kad nėra reikalo dėl naujojo koronaviruso tirti JAV prezidento Donaldo Trumpo, nors jis ir turėjo kontaktą su Brazilijos lyderio Jairo Bolsonaro patarėju, kuriam po vizito į Jungines Valstijas buvo nustatyta to viruso sukeliama liga COVID-19.

„Delfi“ primena, kad ketvirtadienį ne viena Europos šalis ėmėsi griežtų priemonių ir apribojo mokymo įstaigų darbą, uždraudė viešus renginius, kai kurios – uždarė sienas.