Šimtai palestiniečius remiančių demonstrantų susirinko prie Ontarijo meno galerijos, kurioje Kanados premjeras Justinas Trudeau rengė priėmimą savo kolegei iš Italijos Giorgiai Meloni, pranešė Kanados žiniasklaida.

„Dėl saugumo priežasčių renginys buvo atšauktas“, – agentūrai AFP sakė Kanados ministro pirmininko biuro atstovė spaudai Jenna Ghassabeh. Daugiau informacijos ji nepateikė.

Šiuo metu Didžiajam septynetui (G7) pirmininkaujančios Italijos premjerės G. Meloni vizitas Kanadoje surengtas prieš birželį Italijoje vyksiantį viršūnių susitikimą.

Dvišaliame susitikime šeštadienio dieną J. Trudeau ir G. Meloni aptarė „labai sudėtingą Artimųjų Rytų krizę“, pasak Italijos premjerės.

Kanados visuomeninis transliuotojas CBC pranešė, kad Kanados reakcijai į Izraelio ir „Hamas“ karą nepritariantys protestuotojai blokavo įėjimą į renginio vietą. Pasak CBC, proteste dalyvavo 200–300 žmonių.

Socialinėje žiniasklaidoje paplitusiuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti, kad prie galerijos buvo suburtos gausos policijos pajėgos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją