Jo žiniomis, Kanados sostinėje sulaikyta Tamara Lich. Ji yra policijos nuovadoje.

Anksčiau televizijos kanalas CTV pranešė, kad vienas iš sunkvežimių vairuotojų protesto kolonos, atvažiavusios į Otavą sausio pabaigoje, organizatorių Chrisas Barberis taip pat sulaikytas šalies sostinėje. Be to, pareigūnai pristatė į nuovadą dar kelis žmones. Apie masinį protestuotojų sulaikymą kol kas nepranešama.

Otavos gatvėse budi sustiprintos policijos pajėgos. Jose tebestovi šimtai automobilių ir būriuojasi šimtai protestuotojų. „Mes kovosime iki pabaigos“, - sakė žurnalistams vienas iš jų.

Vasario 14 d. Kanados premjero Justino Trudeau vyriausybė pirmą kartą šalies istorijoje pasinaudojo nepaprastosios padėties įstatymu, kad užkirstų kelią sunkvežimių vairuotojų protestams, vykstantiems ne tik sostinėje.

Trečiadienį policininkai Otavoje pradėjo dalyti protestuotojams įspėjimus, kad jie privalo tučtuojau nutraukti protesto akciją ir palikti miesto centrą. Juose remiamasi nepaprastosios padėties įstatymu, pagal kurį tokios protesto formos yra neteisėtos, o už atsisakymą palikti miestą gresia sulaikymas, didelės baudos, vairuotojų pažymėjimų ir licencijų atėmimas, taip pat transporto priemonių konfiskavimas. Tą pačią dieną policija pareiškė artimiausiu metu pradėsianti operaciją, kad užbaigtų mitingą.

Protesto akcija prieš ribojimus, įvestus dėl koronaviruso, prasidėjo Otavoje prie Kanados parlamento pastato sausio 29 d. Analogiškos akcijos praėjusį savaitgalį vyko Toronte, Kvebek Sityje, Vinipege, Edmontone ir Vankuveryje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)