Kaip praneša CNN, du turistais apsimetę vyrai pagrobė iš turizmo įmonės sraigtasparnį ir nurodė pilotui skristi į netoli Monrealio esantį Šv. Džeromo kalėjimą.

Kaip rašo independent.co.uk, viskas vyko tarsi Holivudo filme – sekmadienio popietę atskrido sraigtasparnis, ir bičiuliai iškėlė virvėmis du kalinius.

Sraigtasparnį susekė už 85 km nuo kalėjimo Mont Tremblant miestelyje, o nuteistuosius Benjaminą Hudoną-Barbeau (36 m.) ir Danny Provencalą (33 m.) sulaikė.

Už pasikėsinimą nužudyti įkalintas B. Hudonas-Barbeau paskambino į vietos radiją ir paaiškino pabėgimo priežastis: „Suprantu, tai nebuvo išmintingiausias sprendimas, tačiau nebenorėjau kalėti. Ne aš sugalvojau pabėgti, Danny mane įkalbėjo. O jo draugas viską suorganizavo.“

Sraigtasparnio pilotą rado paliktame sraigtasparnyje, o vyrai paspruko baltu „Cadillac“ markės automobiliu. Policija praėjus šešioms valandoms po incidento susekė automobilį ir suėmė kaltininkus.

D. Provencalą (už padegimą ir dar kelis nusikaltimus nuteistą septyneriems metams kalėjimo) rado ne namuose, o Chersey miestelyje pirmadienį ryte.

Anot Pataisos namų Vakarų Kvebeke generalinio direktoriaus Yveso Galarneu, tokio pabėgimo iš kalėjimo Kvebeke dar nėra buvę.