„Situacija yra krizinė. Vyriausybė naudoja visas turimas priemones, kad pagelbėtų“, – sakė Šiaurės Vakarų teritorijų aplinkos ministras Shane‘as Thompsonas. Institucijų duomenimis, padėtis nuolat keičiasi ir atitinkamai greitai turi būti adaptuotos strategijos.

Šiuo metu Šiaurės Vakarų teritorijose liepsnoja apie 230 gaisrų. Institucijos nurodė evakuoti 6 000 žmonių, tai sudaro apie 15 proc. tenykščių gyventojų. Daugeliui jų tai yra antras kartas per kelis mėnesius, kai jie turi palikti savo namus.

„Man plyšta širdis, kai galvoju apie žmones Šiaurės Vakarų teritorijose, kuriems tenka kovoti su pražūtingais miškų gaisrais“, – X tinkle rašė Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau.

Kai kuriose teritorijose ugniagesiai buvo priversti atsitraukti, nes smarkus vėjas toliau kurstė liepsnas. Nedidelį Enterpraiso kaimą ugnis beveik visiškai nuniokojo.

Nuo neįprastai smarkių miškų gaisrų sezono pradžios šiais metais Kanadoje savo namus buvo priversti palikti beveik 168 000 žmonių. Keturi asmenys žuvo.

Visoje šalyje institucijos antradienį dar buvo priskaičiavusios beveik 1 100 aktyvių gaisrų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją