Šie kaltinimai, kuriuos Indija atmetė kaip absurdiškus, dar labiau apkartino jau ir taip įtemptus Otavos ir Naujojo Delio santykius.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau vidurdienį per neeilinę parlamento opozicijos sesiją pareiškė, kad jo vyriausybė turi „patikimų įtarimų“, susiejančių Indijos agentus su ištremto sikhų lyderio Hardeepo Singho Nijjaro nužudymu Britų Kolumbijoje. „Bet kurios užsienio vyriausybės dalyvavimas Kanados teritorijoje nužudant Kanados pilietį yra nepriimtinas mūsų suvereniteto pažeidimas“, – tikino J. Trudeau. Jis paragino Indijos vyriausybę bendradarbiauti aiškinantis šį incidentą.

Pasak Kanados užsienio reikalų ministrės Melanie Joly, J. Trudeau vyriausybė nedelsdama ėmėsi veiksmų. „Šiandien išsiuntėme iš Kanados aukšto rango Indijos diplomatą“, – tvirtino ministrė, nenurodydama šio pareigūno pavardės. M. Joly teigimu, išsiųstas diplomatas Kanadoje vadovavo Indijos užsienio žvalgybos agentūrai RAW.

H. S. Nijjaras, kurį Indija buvo paskelbusi ieškomu teroristu, buvo nušautas birželio 18 d. Vankuverio priemiestyje Saryje, kuriame įsikūrusi didelė sikhų bendruomenė. H. S. Nijjaras pasisakė už nepriklausomos sikhų valstybės, kuri galėtų apimti dalį Šiaurės Indijos ir dalį Pakistano, sukūrimą. Naujasis Delis kaltino H. S. Nijjarą Indijoje įvykdžius teroristinių atakų – jis tai neigė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją