"Mes tokios informacijos nepateikėme", - pareiškė "Vladivostok-avia" generalinio direktoriaus pavaduotojas Vladimiras Razbežkinas.

Jis pažymėjo, jog "preliminariai apie katastrofos priežastis bus galima spręsti tik ištyrus situaciją vietoje".

Tuo tarpu teisėsaugininkai, tarp kitų galimų lėktuvo katastrofos versijų nagrinėja ir teroro aktą.

Kaip pranešė šaltiniai, artimi šio įvykio tyrimui, Federalinės saugumo tarnybos, VRM ir prokuratūros darbuotojai katastrofos vietoje ieško galimų sprogdinimo įtaiso ir sprogstamosios medžiagos liekanų.

Drauge agentūros pašnekovai pažymėjo, kad kalbėti apie galimas katastrofos priežastis bus galima tik tada, kai bus ištirta daiktinė ir kita tragedijos vietoje surinkta medžiaga.

Lėktuvą Tu-154 ištiko katastrofa antradienį 2 val. 10 min. vietos laiku ( 21 val. 10 min. Maskvos laiku) už 34 km nuo Irkutsko prie Burdakovkos kaimo. Visi keleiviai ir įgulos nariai, iš viso 144 žmonės, žuvo.

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui nedelsiant buvo pranešta apie keleivinio lėktuvo katastrofą netoli Irkutsko. Tai pranešė antradienio vakarą valstybės vadovo sekretorius spaudai Aleksejus Gromovas.

Pasak jo, prezidentas pavedė ministrui pirmininkui Michailui Kasjanovui sudaryti valstybinę komisiją lėktuvo katastrofos priežastims ištirti. Komisijos pirmininku paskirtas vicepremjeras Ilja Klebanovas trečiadienį išskrido į katastrofos vietą.

Taip pat sudarytos trys komisijoms žuvusiųjų laidotuvėms organizuoti ir suteikti materialinę pagalbą jų artimiesiems.