Koordinuoti penkių miestelių ir kaimų užpuolimai atskleidė, kad Nigerijos „Boko Haram“ kovotojai keičia taktiką. Informacijos ministro Issos Tchiromos teigimu, anksčiau jie netikėtai puldavo ir staigiai atsitraukdavo.

„Boko Haram“ kampanija – sukurti islamistų kalifatą – keliauja iš jų tvirtovės šiaurės rytų Nigerijoje, į Kamerūną, sukeldama dar daugiau baimės jau ir taip nestabiliam regionui, sulaukusiam grasinimų iš islamistų sukilėlių Sahelyje.

Kovoti su sukilėliais Kamerūnas išsiuntė tūkstančius karių į Tolimosios Šiaurės regioną ir sekmadienį pirmą kartą pradėjo oro antskrydžius.

Sekmadienį I. Tchiroma pranešė, kad „pakeitę strategiją, t.y. atitraukdami Kamerūno karių dėmesį skirtingose fronto vietose, pasinaudodami savo manevringumu ir nenuspėjamumu, „Boko Haram“ grupuotė užpuolė Makarį, Amčidą, Limanį ir Ačigačiją.

Pasak I. Tchiromos, armijai užpuolus sukilėlių bazę Čogoryje, mažiausiai 34 sukilėliai ir vienas karys netoli Vazos buvo nukauti.

Po įtemptos kovos islamistams trumpam pavyko užimti armijos stovyklavietę Ačigačijoje (Achigachia), bet po oro antskrydžių pasitraukė,– „Reuters“ telefonu pranešė armijos atstovas leitenantas pulkininkas Didier Badjeckas, pridūręs, kad dabar visi sukilėliai sugrįžo į Nigeriją.

Ir I. Tchiroma, ir D. Badjeckas teigė, kad kol kas per anksti pasakyti, kiek iš viso žuvo žmonių.

„Boko Haram“ nužudė daugiau nei 40 karių ir per antpuolius Kamerūno Tolimosios Šiaurės regione užverbavo šimtus jaunuolių.