Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip teroristas prieina prie metalo detektoriaus. Tą akimirką policininkas ištiesia ranką ir užkerta jam kelią. Kiekvienam suprantama, kad taip liepiama sustoti. Tačiau policininkas nespėjo patikrinti įtariamojo – tą akimirką nugriaudėjo sprogimas.

Mirtininkas pasuko link tolimesnio metalo detektoriaus posto. Dėl policininko budrumo jam nepavyko nueiti į salės gilumą.

Supratęs, kad neprieis prie pagrindinio keleivių srauto, vyras susprogdino bombą.

Primename, kad sekmadienį 12.45 val. Volgogrado geležinkelio stotyje sprogusi bomba nusinešė 17 žmonių gyvybes. Pirminiais duomenimis, teroro išpuolį įvykdė vyras. Paaiškėjo, kad teroristas įsinešė į salę 10 kg trotilo bombą kuprinėje.

Daugelio nukentėjusiųjų būklė labai sunki, mirusiųjų gali padaugėti.

Įvardytas įtariamasis

Pirminiais duomenimis, bombą Volgogrado miesto geležinkelio stotyje susprogdino gaujos iš Dagestano narys, Pavelas Pečenkinas iš Volžsko, Marių Respublikos.

Apie tai praneša lenta.ru, remdamasis „Interfax“ ir teisėsaugos šaltiniais.

Šaltinio teigimu, P. Pečionkinas prisijungė prie Dagestano grupuotės 2012 m., priėmė islamo tikėjimą ir pakeitė vardą į Ansaras ar Rusi.

Anksčiau P. Pečionkinas dirbo greitosios pagalbos tarnyboje felčeriu. Manoma, kad galutinius duomenis apie sprogdintojo asmenybę žinos po DNR tyrimo. P. Pečenkino tėvas Nikolajus jau davė tyrimams kraujo.