Į ligonines paguldyta beveik 300 žmonių, dešimtys iš jų „vis dar kritinės būklės“.

Kol kas neaišku, kas sukėlė sprogimą pirmadienio vakarą netoli pagrindinio Chankendžio miesto, armėnų vadinamo Stepanakertu.

Degalinėse nusidriekė ilgos eilės, nes tūkstančiai žmonių bandė išvykti iš regiono, kuriame jau ir taip trūko degalų po kelis mėnesius trukusios blokados.

Antradienį paskelbtame pranešime vietos pareigūnai nurodė, kad sprogimo vietoje rasta 13 neatpažintų kūnų, o dar septyni žmonės mirė ligoninėje. Pasak jų, gydytojai dirba „sunkiomis ir ankštomis sąlygomis“ gelbėdami gyvybes ir gydydami 290 pacientų, patyrusių įvairaus laipsnio nudegimus.

Žmogaus teisių ombudsmenas Gehamas Stepanianas socialiniame tinkle parašė: „Daugumos pacientų sveikatos būklė sunki arba labai sunki. Kalnų Karabacho medicinos pajėgumų nepakanka“.

Armėnijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad siunčia sraigtasparnius evakuoti pacientus iš perkrautų regiono ligoninių. Azerbaidžanas taip pat sakė, kad atsiuntė medicinos priemonių.

Azerbaidžanui praėjusią savaitę susigrąžinus Kalnų Karabachą, tūkstančiai žmonių paliko šį regioną, Armėnijos vyriausybei Jerevane paskelbus apie planus priimti tuos, kurie dėl kovų turėjo palikti savo namus.

Ginčijamame Azerbaidžano regione gyvena apie 120 tūkst. etninių armėnų. Armėnijos vyriausybė pranešė, kad iš anklavo į šalį jau atvyko 13 350 pabėgėlių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją