Rokerė praėjusį mėnesį buvo perkelta iš kolonijos Mordovijoje į dar atokesnę koloniją, bet tiksli jos vieta šeimai nebuvo nurodyta.

Informacijos ir Rusijos kalėjimų tarnybos bendradarbiavimo trūkumas paskatino N.Tolokonikovos tėvą Andrejų ir vyrą Piotrą Verzilovą viešai paskelbti apie savo pastangas išsiaiškinti Nadeždos buvimo vietą, paramą jiems pareiškė ir žmogaus teisių gynėjai iš „Amnesty International“.

Tada, ketvirtadienį, Rusijos pareigūnas Vladimiras Lukinas atskleidė, kad muzikantė laikoma kalėjime Krasnojarsko krašte Sibire, netoli tos vietos, kurioje gimė. Jis taip pat patvirtino, kad N.Tolokonikova yra gydoma kalėjimo ligoninėje, bet detalių apie jos būklę nepateikė.

P.Verzilovas jau pasikalbėjo su žmona – pirmą kartą po 26 dienų nežinomybės – ir patikino gerbėjus, kad ji

1-ojoje tuberkuliozės ligoninėje Krasnojarske laikosi gerai, kad jai atliekami tyrimai dėl „įvairių negalavimų“. Tačiau jis tvirtino, kad rokerė, kuri Mordovijoje buvo gydoma po bado streiko, neserga plaučių tuberkulioze.

Ji taip pat sakė vyrui, kad sąlygos naujojoje kolonijoje yra daug geresnės nei buvusiame kalėjime, pranešė BBC.

Prastos sąlygos kolonijoje Mordovijoje anksčiau šiais metais paskatino N.Tolokonikovą paskelbti bado streiką.

N.Tolokonikova ir kita jos grupės narė Marija Aliochina, kurios abi dėl kaltinimų chuliganizmu buvo įkalintos dvejiems metams, į laisvę turi išeiti kovo mėnesį.