25 metų Marija Aliochina prašymą pateikė per teletiltą dalyvaudama už 1 tūkst. km į rytus nuo Maskvos esančios Permės regioninio teismo posėdyje, pranešė naujienų agentūra RAPSI.

M.Aliochina yra viena iš trijų "Pussy Riot" narių, kurios buvo nuteistos dvejus metus kalėti už 2012 metų vasarį katedroje sudainuotą "Pankų maldą" prieš glaudžius Rusijos Ortodoksų Bažnyčios ryšius su V.Putinu.

M.Aliochina ir dar viena grupės narė buvo pasiųstos už grotų, o trečiai narei po apeliacijos buvo skirta lygtinė bausmė.

Jų nuosprendžius dėl religinės neapykantos pakurstyto chuliganizmo kaip neproporcingai griežtus pasmerkė daugelis Rusijos liberalų ir veikėjai visame pasaulyje, pradedant muzikos legenda Paulu McCartney ir baigiant Mianmaro kovos už demokratiją simboliu Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či).

Daugiau kaip 100 garsių muzikantų, tarp jų - Madonna, Eltonas Johnas ir Stingas, pasirašė atvirą laišką, kuris buvo paskelbtas pirmadienį ir kuriame raginama šias 2012 metų rugpjūtį nuteistas moteris paleisti.

"Suprasdami protestavimo garbinimo vietoje opumą prašome Rusijos valdžios persvarstyti šiuos griežtus nuosprendžius, kad jūs galėtumėte grįžti pas savo vaikus, savo šeimas ir į savo gyvenimą", - rašoma laiške, kurį koordinavo teisių gynimo grupė "Amnesty International".

M.Aliochina, kuri turi mažametį sūnų, kalinama Bereznikų kolonijoje Permės regione.

Gegužę pateiktas jos prašymas paleisti ją pirma laiko buvo atmestas, nes vienas kalėjimo pareigūnas pasakė, kad ji be entuziazmo užsiima ruoša ir nesigaili dėl savo nusikaltimo.

Ji turėjo pati atvykti į teismo trečiadienio posėdį, nes buvo perkelta iš kolonijos į Permės miesto kalėjimą, tačiau ir vėl kreipėsi į teismą per teletiltą.

Kita kalinama "Pussy Riot" narė, 23 metų Nadežda Tolokonikova, kali kolonijoje Mordovijos regione, maždaug 500 km į pietryčius nuo Maskvos ir penktadienį turi dalyvauti jos prašymo paleisti pirma laiko svarstyme regiono sostinėje Saranske.

Ankstesnis N.Tolokonikovos prašymas paleisti ją pirma laiko balandžio mėnesį taip pat buvo atmestas - dėl kolonijoje gautų papeikimų ir atsisakymo atgailauti.