20-metis Vinay Sharma antradienį buvo skubiai išvežtas į valstybinę Loknayako ligoninę Delyje, nes pradėjo vemti krauju, naujienų agentūrai AFP sakė advokatas A.P.Singhas.

V.Sharma patyrė krūtinės sužeidimus, kai buvo užpultas Tiharo kalėjime, nurodė advokatas, kuris taip pat įtaria, kad jo kliento maistas buvo užnuodytas.

"Jis vėmė krauju; pakilo labai didelis karštis. Jis taip pat kentėjo dėl krūtinės skausmų. Jo būklė itin kritinė", - pažymėjo A.P.Singhas.

Krūtinės skausmai atsirado po to, kai V.Sharmą "sumušė ir sudaužė" kiti to sustiprinto režimo kalėjimo kaliniai, o vėmimas buvo rezultatas jo maisto "lėto nuodijimo" kelias pastarąsias savaites, pridūrė advokatas.

Kitas kaltinamasis toje pačioje byloje - autobuso vairuotojas Ramas Singhas - kovo mėnesį tame pačiame kalėjime buvo rastas pasikoręs savo kameroje.

V.Sharma yra vienas iš keturių suaugusių asmenų, toje byloje teisiamų už nužudymą, grupinį išžaginimą ir apiplėšimą Delio autobuse gruodžio 16 dieną. Nusikaltimo auka, 23 metų medicinos studentė, praėjus 13-ai dienų dėl patirtų žiaurių sužalojimų mirė Singapūro ligoninėje.

Dar vienas 17-metis kaltinamasis teisiamas nepilnamečių teisme.

Ligoninės, kurioje gydomas V.Sharma, vadovas atsisakė komentuoti šį atvejį; kol kas nieko nekomentavo ir Tiharo kalėjimo administracija.