Migrantai kirto sąsiaurį pirmą kartą nuo gruodžio 21 d., šiais metais užregistruotas preliminarus bendras migrantų, kurie iš Prancūzijos leidžiasi į pavojingą kelionę, skaičius pasiekė 45 756.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishi Sunakas pažadėjo naujaisiais metais priimti teisės aktus, padėsiančius spręsti šią problemą garantuojant, kad nelegaliai į Britaniją atvykę asmenys neturėtų teisės likti šalyje. Ministrai taip pat deda pastangas sugriežtinti imigracijos taisykles, kad būtų sumažintas ir legaliai į šalį atvykstančių žmonių skaičius.

Vidaus reikalų sekretorė Suella Braverman parengė planą, pagal kurį užsienio studentams būtų sunkiau pasikviesti į Britaniją sutuoktinius, o įmonėse, kuriose dirba kvalifikuoti darbuotojai, būtų padidintas minimalus atlyginimas, pranešė laikraštis „The Times“.

Pasiūlymų projektas numato, kad vyriausybė nustatys didesnių minimalių pajamų reikalavimą Didžiosios Britanijos piliečiams, prašantiems šeimos vizos. Šiuo metu pora turi uždirbti mažiausiai 18 600 svarų sterlingų (21 131 eurą) ir galimai dar tūkstančiais daugiau, jei nori atsivežti į Britaniją vaiką.

Dėl šių planų užsienio studentams gali būti sunkiau atsivežti išlaikytinius. Imigracijos ministras Robertas Jenrickas anksčiau teigė, kad taisyklės dėl studentų išlaikomų asmenų yra „prinokusios reformai“, nes susirūpinimą kelia tai, kad žmonės stoja į universitetus tik tam, kad rastų būdą „pro užpakalines duris atsivežti šeimas į Jungtinę Karalystę“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją