Po kelių valandų jis jau snaudė savo motinos Dallal rankose. Tačiau jo tėvo niekur nesimatė.

Naujagimio tėvas Ammaras Zibenas kali viename Izraelio kalėjime. Už tai, kad 1997 metais dalyvavo bombų atakose Jeruzalėje, jam buvo skirtos 32 kalėjimo iki gyvos galvos bausmės.

Dallal tvirtina, kad ji sugebėjo pastoti nuo savo vyro spermos, kuri paslapčiomis buvo atgabenta iš kalėjimo.

„Muhannadas yra Dievo dovana, - BBC sakė Dallal. – Tačiau mano laimė nebus pilna, kol šalimais nebus mano vyro“.

Dallal atvejis sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio.

BBC kalbino du Vakarų Krante dirbančius vaisingumo specialistus, kurie nurodė, jog dabar yra apie dešimt moterų palestiniečių, kurios pastojo, slapčia atgabenus jų sutuoktinių spermą iš Izraelio kalėjimų.

„Jei atvirai, nežinau, kaip jie tai padaro, ir nenoriu žinoti“, - sakė tokioms moterims padedantis daktaras Salemas Abu Khaizaranas.

Jis pažymėjo, kad moterys atsineša spermą į jo kliniką įvairiausiuose induose, pradedant mažais buteliukais ir baigiant plastmasiniais puodeliais.

Anot gydytojo, idealiomis sąlygomis sperma gali išlikti gyvybinga iki 48 valandų. Vėliau ji užšaldoma, kad ateityje būtų galima atlikti dirbtinio apvaisinimo procedūrą.

Tiesa, sėklos būklė kartais nebūna gera, todėl moterims nurodoma gauti naują spermą.

Klinika atsisako teikti paslaugas moterims, kurios jau turi kelis vaikus ar kurių vyrams skirtos tik trumpalaikės laisvės atėmimo bausmės.

Prieš atliekant dirbtinio apvaisinimo procedūrą, gydytojai paprašo pasimatyti su dviem tiek vyro, tiek žmonos giminės atstovais, kurie paliudija, kad sperma yra tikra.

Moterims tai pat rekomenduojama informuoti aplinkinius, ką juos ruošiasi daryti.

„Kai visas kaimas žino, kad tos moters vyras jau 10 ar 15 metų sėdi už grotų, mes nenorime, kad ji staiga pasirodytų gatvėje nėščia. Rekomenduojame tokioms moterims pranešti aplinkiniams, jog ji turi savo sutuoktinio spermos mėginį ir per kelis mėnesius ketina pasitelkti dirbtinį apvaisinimą“, - sakė gydytojas. Tai apsaugo nuo paskalų, jog moteris galėjo būti neištikima kalinčiam sutuoktiniui.

Tačiau Izraelio kalėjimų tarnyba tvirtinimus, jog sperma paslapčiomis gaunama iš kalėjimų, vertina skeptiškai.

„Niekas negali užtikrinti, kad tai nevyksta. Tačiau sunku patikėti, kad tai galėtų vykti, nes per kalinių susitikimus su artimaisiais ir apskritai laikomasi griežtų saugumo priemonių“, - teigė tarnybos atstovė spaudai Sivan Weizman.

Ji pažymėjo, kad tarp kalinių ir jų šeimos narių nebūna jokių fizinių kontaktų, išskyrus paskutines 10 vizito minučių, per kurias apsikabinti su savo tėvu leidžiama jaunesniems nei 8 metų amžiaus vaikams.