Jis – Adamas Kadyrovas, nuo mažų dienų surežisuotą spektaklį vaidinantis Čečėnijos lyderio sūnus, kurio genialumo ir išskirtinumo apraiškos visuomenėje konstruojamos pasitelkus pačią įvairiausią, o dažnai – ir bukiausią smegenų plovimo metodiką bei akis badantį melą.

Rugsėjį plačiai pasklidę gandai, neva sunkia inkstų liga sergantis 46-erių Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas mirė, nepasitvirtino. O šią savaitę pats Kremliaus statytinis žiniasklaidoje sąmoningai įsuko naują apkalbų ir vertinimų verpetą, publikuodamas savo sūnaus Adamo išpuolį.

Grozno tardymo izoliatoriuje nufilmuotame ir Kadyrovo „Telegram“ paskyroje paskelbtame įraše užfiksuota, kaip 15-metis Adamas spardo ir daužo dėl Korano sudeginimo sulaikytą Nikitą Žuravelį.

„Sumušė ir teisingai padarė. Didžiuojuosi Adamo poelgiu, – situaciją lakoniškai komentavo R. Kadyrovas, o netrukus savo trigrašį įkišo ir pats Adamas, į skeptikus ir kritikus įžūliai kreipęsis Instagrame, – Tu gali apkalbinėti, nekęsti, pavydėti, aptarinėti. Bet mes abu suprantame, kad kai susitiksime, tu man saldžiai šypsosiesi.“

Kiek informacijos yra žinoma apie pastaruoju metu R. Kadyrovo į pirmą planą stumiamą jo sūnų Adamą? Kas iš tikrųjų yra galvažudžio Čečėnijos vadovo šeima – jo žmonos, dukros ir kiti sūnūs? Ir kodėl Kadyrovas būtent dabar pasirinko tokį provokatyvų komunikacijos apie savo artimuosius variantą?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)