Praeitą savaitę palydovo darytos nuotraukos atskleidė, kad visai šalia lyderio rūmų ir rezidencijų atsirado penki nauji nusileidimo takai lėktuvams, skelbia „The Telegraph“.

„Tie nusileidimo takai nutiesti visai šalia Kim Jong Uno rezidencijų. Netoliese ir privačios traukinių stotys, kuriomis naudodavosi jo tėvas Kim Jong Ilas“, – teigia Johno Hopkinso universiteto Vašingtone JAV ir Korėjos instituto mokslininkas Curtisas Melvinas.

Vienas iš tokių lėktuvų nusileidimo takų (500 metrų ilgio) atsirado šalia vadovo rūmų pramoniniame Vonsano uoste, kurį seniau Kim Jong Unas nurodė paversti „pasaulinio lygio“ kurortu.

Be to, Vonsane Kimų šeimai priklauso ir itin saugomas gyvenamasis kompleksas, kuriame jie dažnai ilsisi. Pakilimo takas – vos už 100 metrų nuo Songdovono vaikų stovyklos ir paplūdimio.

Turima informacijos, kad komplekse laikoma ne viena privati Šiaurės Korėjos lyderio jachta, keli kateriai, įrengtos svečiams skirtos vilos.

Visai šalia – garsaus Japonijos virėjo Kenji Fujimoto vasaros apartamentai. Šis virtuvės šefas – laukiamas svečias Kimų namuose.

Naujausias lėktuvų nusileidimo takas nutiestas toje vietoje, kur anksčiau buvo sraigtasparnių nusileidimo aikštelė, kurioje Kim Jong Unas 2013 metais sutiko buvusį Amerikos krepšinio žaidėją Dennisą Rodmaną.

Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) ir Dennis Rodmanas

Buvęs NBA žaidėjas daug papasakojo apie Kim Jong Uno, kurį vadina gera bičiuliu, gyvenimą: apie prabangius vakarėlius, kur upėmis teka brangiausi gėrimai, pasiplaukiojimus kateriu ir savaitę, praleistą privačioje Šiaurės Korėjos lyderio saloje.

„Ta sala nė kiek nenusileidžia Havajams ar Ibisai, tik skirtumas tas, kad jis vienintelis jos gyventojas. Visą laiką jį sekioja apie 50-60 žmonių – paprastų normalių žmonių, kurie geria kokteilius ir nuolat juokiasi. Jeigu geri tekilą, gali būti tikras – geri pačią geriausią tekilą visame pasaulyje. Viskas, ko tik gali geisti širdis – ir viskas aukščiausios kokybės“, – teigia D. Rodmanas.

Anot buvusio krepšininko, 60 metrų ilgio Šiaurės Korėjos lyderio jachta – „kelto ir pasakų laivo hibridas“.

Be to, šiais metais pasirodė pranešimų, kad Šiaurės Korėjos lyderis po šalies rytinę pakrantę plaukiojo kita prabangia 29 metrų ilgio jachta, skelbė „NK News“.

Laivas, kuris greičiausiai yra „Princess 95MY“, šalies žiniasklaidos buvo pastebėtas per vadovo apsilankymą žūklės stotyje. Šalies žiniasklaidos paskelbtoje nuotraukoje – po uostą su delegacija išdidžiai vaikštinėjantis Kim Jong Unas, o fone – jo jachta.

Jachtos gamintojas „Princess Yachts“ priklauso Prancūzijos prabangos prekių grupei LVMH, kuri taip pat valdo ir prekės ženklą „Louis Vuitton“.

Jachtos modelis 98MY, kuris yra patobulinta 95MY versija, gali kainuoti daugiau nei 5,6 mln. svarų (7,66 mln. Eur).

Šiaurės Korėjos lyderio aistra prabangai – vieša paslaptis. Šalies valstybinė naujienų agentūra KCNA ne kartą skelbė nuotraukas, kuriose jis įamžintas savo prabangiame privačiame lėktuve. Šis lėktuvas – patobulinta sovietų laikų lėktuvo IL-62 versija, pavadinta „Chammae-1“.

Greičiausiai įkvėptas laiko, kurį praleido mokydamasis Šveicarijoje, Šiaurės Korėjos lyderis panoro šalyje turėti tikrą slidinėjimo kurortą, kuris pradėjo veikti 2014 metais.

21 mln. svarų (28,72 mln. Eur) kainavęs slidinėjimo kurortas, kuriame ne tik įrengtos pasaulinio lygio trasos, bet ir viešbutis, sraigtasparnių nusileidimo aikštelė ir keltuvai, Kim Jong Uno vizito sulaukė dar 2013 metų pabaigoje.

Ten Kim Jong Unas sutiko Naujausius metus – džiaugėsi, kad jo sumanymas sėkmingai įgyvendintas.

Prabangą Kim Jong Unas pamėgo nuo mažų dienų. Jeigu tikėtume Šiaurės Korėjos žiniasklaida, skelbiama, kad, būdamas vos devynerių, jis jau dalyvaudavo jachtų lenktynėse, o vairuoti išmoko būdamas trejų. Dar vienas jaunojo diktatoriaus mėgstamas užsiėmimas – jodinėjimas.

Verta paminėti ir brangiausius Šiaurės Korėjos vadovo pirkinius.
Nors 24 mln. šalies žmonių praktiškai neturi už ką nusipirkti maisto, jų vadovas sau leidžia daug – labai daug. Pchenjaną lyderio užsakymu pasiekia daug prabangos prekių iš užsienio – pradedant muzikos instrumentais, prabangia kosmetika, rankinėmis, laikrodžiais ir baigiant Japonijoje ir Kinijoje pagamintais automobiliais.

Be to, Kim Jong Uno režimas kiekvienais metais atsiveža tauriųjų alkoholinių gėrimų, kurie šalies biudžetui kainuoja apie 30 mln. dolerių (26,59 mln. Eur). 37 mln. (32,79 mln. Eur) 2014 metais mokesčių mokėtojams kainavo valdančiųjų įsigytos elektronikos prekės, 8,2 mln. dolerių (7,27 mln. Eur) nepagailėta už laikrodžius.