Brošiūrą išleido Brandenburgo federalinėje žemėje, kurioje, kaip ir kituose rytiniuose regionuose, po Berlyno sienos sugriovimo 1989 m. padaugėjo kraštutinės dešiniosios pakraipos politinių partijų ir padaugėjo išpuolių prieš imigrantus.

„Neprivaloma aptarnauti kraštutinių dešiniųjų pažiūrų ekstremistų“, – įsitikinusi Brandenburgo švietimo ministrė Martina Miunch, kuri ir išleido brošiūrą „Kaip nesileisti apgaunamam dešiniųjų pažiūrų ekstremistų“. Reikia priešintis“, – sakė ji leidiniui „Der Spiegel“.

Po daugelio incidentų Brandenburgo viešbučiuose imtasi veiksmų prieš kraštutinių pažiūrų ekstremistus.

Šiemet vieno viešbučio savininkas per neapsižiūrėjimą leido surengti savo patalpose vakarėlį, į kurį susirinko apie 100 neonacių: sausį Nacionalinės demokratinės partijos nariai pasiskelbė vyno ragautojų klubo nariais ir užsisakė viešbutyje salę konferencijai, o paskui tariama konferencija virto partijos naujametiniu vakarėliu, viskas baigėsi tuo, kad viešbutį apsupo policija.

Kraštutinių dešiniųjų partijų atstovai dažnai cituoja įstatymą, kuriame viešbučių savininkai įpareigojami vykdyti užsakymą ir suteikti patalpas, jeigu jau davė tam sutikimą.

Brošiūrą padėjęs rengti Brandenburgo viešbučių ir restoranų asociacijos vadovas Olafas Lucke teigė, kad kraštutinių dešiniųjų grupuočių atstovai dažnai užsisakinėja patalpas, prisidengę netikrais pavadinimais, pvz., pasivadinę Istorijos ir kultūros draugija.

Brošiūroje pateikiamas kraštutinių dešiniųjų grupuočių simbolių sąrašas, kuriame – juoda saulė, apversta svastika bei kiti simboliai.

Taip pat pateikiamas sąrašas nacių kalendoriuje svarbių datų, kuriomis dažnai norima užsisakyti patalpas. Norintys užsisakyti viešbučio kambarį Brandenburge balandžio 20 d. turistai tegu nenustemba, jei jo negaus – ta diena yra Hitlerio gimtadienis.