Gegužės 14 dieną dienraštyje „New York Times“ skelbiamame straipsnyje A. Jolie atskleidė, jog gydymo programa truko nuo vasario 2-osios iki balandžio 27-sosios dienos – svarbiausia krūtų pieno liaukų šalinimo operacija atlikta vasario viduryje.

Skelbiama, kad kino žvaigždė nusprendė atlikti operaciją ir taip užbėgti už akių onkologinei ligai, nes turi geną, didinanti krūties ir kiaušidžių vėžio riziką.

Kovą, vis dar besigydydama, ji kaip speciali Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūros pasiuntinė lankėsi pabėgėlių stovyklose Demokratinėje Kongo Respublikoje. A. Jolie šalies Šiaurės Kivu provincijoje susitiko su stovykloje gyvenančiomis moterimis ir mergaitėmis – taip norėjo atkreipti dėmesį į grupinių žaginimų problemą karinio konflikto zonose.

Balandžio 11-ąją aktorė vyko į Didžiojo 8 (G8) viršūnių susitikimą Londone, kur, kartu su minėtųjų šalių užsienio reikalų ministrais, prašė skirti 23 mln. eurų (79 mln. Lt) kovai su seksualinės prievartos konflikto zonose problema.

Balandžio 4-ąją A. Jolie dalyvavo ir Niujorke vykusioje „New York Woman in the World Conference“ konferencijoje, kur pristatė paauglę iš Pakistano Malalą Yousafzai – mergaitę už paramą moteriškos lyties švietimui į galvą pašovė Talibano kovotojai. M. Yousafzai bus atsakinga už naują „Malala‘s Fund“ fondą, kuris rūpinsis mergaitėms skirtų mokyklų statybomis Afganistane. A. Jolie fondui asmeniškai skyrė 200 tūkst. dolerių (531 tūkst. Lt).

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague’as, kuris palaikė A. Jolie kompaniją misijoje Kongo Demokratinėje Respublikoje, aktorei negailėjo gerų žodžių: „Ji labai drąsi ir profesionali moteris. Mes kartu pastaraisiais mėnesiais nuveikėme tikrai daug“.

„Ji niekaip neišsidavė, jog kenčia tokį sudėtingą gydymą. Manau, jog ji labai drąsi, ir ne tik dėl to, kad gydymą suderino su tokiu svarbiu ir sunkiu darbu, bet dar ir todėl, kad dabar apie tai rašo ir pasakoja. Manau, kad ji narsi ir daugumai bus puikus pavyzdys“, - apie A. Jolie „Sky News“ kalbėjo Jungtinės Karalystės diplomatijos vadovas.