Vienuolika moterų yra iškėlusios bylas Metropoliteno policijai dėl to, jog praeityje buvo įviliotos į romanus su slaptais pareigūnais ir patyrė emocinę traumą, kai sužinojo šią apgavystę.

Policijos viršininkai ir kiti pareigūnai vienareikšmiškai neatsako, ar slaptiems agentams buvo duoti nurodymai užmegzti seksualinius santykius su žmonėmis, kuriuos buvo pasiųsti šnipinėti, rašo theguardian.com.

„The Guardian“ paskelbė informaciją, įrodančią, jog slapti pareigūnai per infiltravimo kampaniją, prasidėjusią nuo 1968 metų, dažnai įsitraukdavo į seksualinius santykius su politinėmis aktyvistėmis.

Praėjusį ketvirtadienį Metropoliteno policijos komisaras, seras Bernardas Hoganas Howe`as teigė, kad jo darbuotojams galiojo taisyklės, nerekomendavusios leistis į seksualinius ryšius, tačiau jis pažymėjo, jog šios taisyklės „ne visuomet galėjo apsaugoti žmones nuo paklydimų“.

„Mes vadovaujamės tvarka, kuri teigia, jog mūsų pareigūnai neturėtų leistis į seksualinius ryšius su savo taikiniais, kitais sutiktais žmonėmis ar aukomis, kol eina policijos pareigūno pareigas“, - sakė jis Londono asamblėjos policijos ir nusikaltimų komitetui.

Moterys, kurios yra iškėlusios bylas Metropoliteno policijai, ilgalaikius intymius ryšius su slaptais policijos agentais palaikė nuo praėjusio amžiaus 9-ojo dešimtmečio iki 2010 metų.

Po susitikimo komiteto narė Jenny Jones sakė: „Slaptiems policininkams turėti seksualinių santykių su žmonėmis, kuriuos seka, yra visiškai nepriimtina. Kitos šalys priėmė specialius įstatymus, kad ši praktika būtų uždrausta. Laikas Didžiajai Britanijai padaryti tą patį“.