Apie tai R. Kadyrovas pranešė savo „Telegram“ kanale.

Jis pabrėžė, kad pasiūlymą paskirti Aišat Kadyrovą į šį postą pateikė Čečėnijos parlamento pirmininkas Muslimas Chučijevas išplėstiniame vyriausybės posėdyje, rašo UNIAN.

„Aš pritariau Muslimo Chučijevo pasiūlymui. Aišat Kadyrova neabejotinai stipriai prisidėjo, gerinant regioninės Kultūros ministerijos veiklą, sukaupė darbo patirties“, – rašė R. Kadyrovas.

Tai – ne pirmas A. Kadyrovos valstybinis postas, anksčiau ji buvo Čečėnijos kultūros ministro pavaduotoja, vėliau pati vadovavo šiai ministerijai.

R. Kadyrovas linkęs skirti giminaičius į svarbius postus Čečėnijoje. 2023 m. balandį jis paskyrė savo sūnėną Chamzatą Kadyrovą patarėju vyriausybėje, anksčiau jis buvo Čečėnijos vicepremjeru, atsakingu už asmeninę nuosavybę ir nekilnojamąjį turtą.

Vasarį jam jau teko teisintis dėl tokios politikos. Žurnalistai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad aukščiausias pareigas Čečėnijoje užima mažiausiai 47 Kadyrovo giminaičiais. Tada jis taip pakomentavo: „Kuo pasitikiu, tą ir skiriu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją