Kaip praneša Cenzor.NET, taip okupantai teigia videokreipimesi, kurį išpublikavo socialiniuose tinkluose.

„Gynybos ministerija nesilaiko pažadų, trūksta šaudmenų. Iš trijų būrių likome šeši. „Kadyrovcai“ atvažiuoja pafilmuoti ir pavaikštinėti po pozicijas. Jų publikacijos demaskuoja mūsų pozicijas. Po jų mus negailestingai atakuoja. Mes žūstame, o jie jau namuose arbatą [geria] ir gauna medalius... Mes – ne mėsa, mes – gyvi žmonės ir reikalaujame nutraukti šitą savivaliavimą“, – teigė okupantai.

Agentūra „Bloomberg“, remdamasi „Europos žvalgybos“ atstovais, antradienį pranešė, kad Rusija ketina siųsti į Ukrainą daugiau čečėnų būrių, suformuotų iš nuteistųjų, kad papildytų žmonių trūkumą, pasitraukus „Wagner“ padaliniams.

Šaltinių teigimu, Rusija perkėlė didelį kiekį padalinių į Bachmutą, kurį „Wagner“ pajėgos buvo užgrobusios po daug mėnesių trukusių kovų. Dėl to žymiai susilpnėjo okupuotų rajonų Ukrainos pietuose gynyba.

Nors „Wagner“ pasitraukimas, manoma, nepakeis karo Ukrainoje eigos, V. Putino sprendimas išvengti visiškos karinės mobilizacijos reiškia, kad artimiausiomis savaitės Rusija veikiausiai siųs į priešakines pozicijas daugiau čečėnų ir nuteistųjų, mano Europos pareigūnai.

Europos pareigūnų nuomone, perėmusi iš „Wagner“ nuteistųjų verbavimo patirtį, Gynybos ministerija palaipsniui didina jų skaičių kariuomenėje – maždaug iki 15 tūkst. žmonių. Tikėtina, kad šis skaičius didės. Apie 24 tūkst. žmonių atlieka karinę tarnybą vadinamuosiuose baudžiamuosiuose karo daliniuose „Šturm Z“.

Neaišku, kiek dar karių gali parūpinti Čečėnija, rašo straipsnio autoriai. Respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas gegužę pareiškė, kad Ukrainoje jau yra apie 7 tūkst. karių, o dar 2,4 tūkst. dalyvauja parengiamuosiuose mokymuose dviem naujiems Gynybos ministerijos pulkams. Anksčiau čečėnų būrius praminė „TikToko“ batalionais, kadangi jie gerokai aktyviau nei kiti reiškėsi socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)