R. Kadyrovas priminė, kad Rusija – federacinė valstybė, taigi regionai gali siūlyti bet kokias iniciatyvas.

„Viena iš tokių iniciatyvų šiuo metu turi tapti „savimobilizacija“. Nereikia laukti, kad Kremlius paskelbtų karinę padėtį, ar priešingai – sėdėti ir laukti, kol baigsis „SKO“ [specialioji karinė operacija] Ukrainoje. Dabar kiekvieno subjekto Rusijoje vadovas turi įrodyti, kad yra pasirengęs padėti valstybei. Ši pagalba turi būti reiškiama ne žodiniais pasisakymais ar banaliomis automobilių lenktynėmis, o konkrečiais veiksmais, kurie padėtų kariams“, – pareiškė R. Kadyrovas.

Jo „idėjos“ esmė – kad „kiekvienas regiono vadovas tikrai turi galimybę parengti, apmokyti ir sukomplektuoti bent tūkstantį savanorių“.

„Atskiram subjektui tai – ne toks didelis kiekis, netgi sakyčiau, kad tai – minimumas, kurį pradžiai turi įgyvendinti subjektai. Užtai valstybės mastu tai – didelis karinis kontingentas iš 85 tūkst. žmonių – beveik kariuomenė! Ir visa tai, atkreipkite dėmesį, nepaskelbus mobilizacijos“, – pridūrė jis.

Be to, R. Kadyrovas nuoširdžiai tiki, kad Rusijoje „pakanka nuoširdžių patriotų“, pasirengusių papildyti savanorių gretas.

Praėjusį savaitgalį Maskvai išvedus savo kariuomenę iš Charkivo srities Rytų Ukrainoje, kur pastarosios šalies ginkluotosios pajėgos vykdo sėkmingą kontrpuolimą, Rusijoje pasigirdo raginimų skelbti dalinę ar visuotinę mobilizaciją.

„Mano manymu, per pastaruosius du mėnesius specialioji operacija Ukrainoje ir Donbase virto karu, – pareiškė Rusijos Komunistų partijos vadovas Genadijus Ziuganovas. – Šį karą mums paskelbė amerikiečiai, Europa ir NATO.“

„Kiekviename kare turi būti atsakas. Pirmiausia reikalinga visapusiška pajėgų ir išteklių mobilizacija“, – tvirtino G. Žuganovas.

Jis tokius komentarus išsakė po to, kai vienas Rusijos valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ narys, Dūmos deputatas Michailas Šeremetas pareiškė, kad Maska neįgyvendins savo tikslų Ukrainoje, jei nepaskelbs mobilizacijos.

Tuo metu Kremlius antradienį pareiškė, kad Rusijoje visuotinė mobilizacija kol kas neplanuojama.

„Šiuo metu apie tai nekalbama“, – atsakydamas į atitinkamą žurnalisto klausimą teigė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją