„Manau, kad iki metų pabaigos šimtu procentu įgyvendinsime šiandien mums iškeltus uždavinius“, – pažymėjo R. Kadyrovas, kurį cituoja agentūra „Reuters“.

Rusija, anot R. Kadyrovo, turi jėgų užimti Ukrainos sostinę Kyjivą, antrąjį pagal dydį miestą Charkivą ir svarbiausią uostamiestį Odesą. Jis kategoriškai atmetė derybas su Ukrainos vadovybe dėl paliaubų ar taikos, kurios šiuo metu ir taip nevyksta. „Jei sėstume prie derybų stalo su V. Zelenskiu, manau, tai nebūtų teisinga“, – teigė R. Kadyrovas.

R. Kadyrovas, kaip ir samdinių grupuotės „Vagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, Ukrainoje turi savo kovotojų, kurie daugiausiai veikia nepriklausomai nuo Rusijos vyriausiosios vadovybės. R. Kadyrovo daliniai, pavyzdžiui, daug prisidėjo užimant Mariupolio uostamiestį. Su J. Prigožinu ir kitais griežtosios linijos nacionalistais R. Kadyrovas sudarė neformalų aljansą, kuris remia karą Ukrainoje ir pasisako už intensyvius veiksmus.

R. Kadyrovas yra buvęs čečėnų separatistų kovotojas. Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje jis perėjo į kitą pusę ir kartu su savo klanu prisijungė prie prorusiškos Kaukazo respublikos vyriausybės. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas 2007 metais pats paskyrė R. Kadyrovą Čečėnijos – autonominės Rusijos Federacijos Respublikos – vadovu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)