„Jau įvedėme karo padėtį, bet jie nebijo, jie šaudo, – savo „Telegram“ kanale paskelbtame garso įraše sakė Rusijos prezidento sąjungininkas R. Kadyrovas. – Esu labai nepatenkintas. Mūsų atsakas yra silpnas.“

„Jeigu mūsų kryptimi, į mūsų regioną, atskries sviedinys, turime sulyginti [Ukrainos] miestus su žeme, kad jie daugiau nė negalvotų šaudyti į mūsų pusę“, – pridūrė jis.

46-erių metų amžiaus R. Kadyrovas, tvirtas Rusijos invazijos į Ukrainą rėmėjas, reguliariai kritikuoja Rusijos kariuomenę, nereaguojančią į jo viešus raginimus imtis drastiškų priemonių mūšio lauke.

Anksčiau šį mėnesį jis ragino naudoti mažesnės sprogstamosios galios branduolinius ginklus, Rusijos kariams atsitraukus iš strategiškai svarbaus miesto, kai Ukrainos pajėgos surengė kontrpuolimą šalies šiaurės rytuose ir pietuose.

Maždaug tuo pačiu metu V. Putinas R. Kadyrovą paaukštino iki generolo pulkininko. Tai trečias aukščiausias rangas Rusijos kariuomenėje.

Antradienį „Telegram“ paskelbtame garso įraše Čečėnijos lyderis sakė, kad „priimant sprendimus nereikia galvoti, kas bus rytoj“, tikriausiai turėdamas omenyje savo ankstesnius raginimus panaudoti branduolinį ginklą.

Jo sunkiai suvokiami komentarai pasirodė tada, kai vis daugiau aukšto rango Rusijos pareigūnų pradėjo kaltinti Kyjivą planuojant panaudoti vadinamąją „purvinąją bombą“. Ukrainos sąjungininkai Vakaruose atmeta Maskvos teiginius kaip pretekstą Rusijai eskaluoti jau aštuonis mėnesius trunkantį konfliktą.

„Jau buvo padaryta viskas, kas įmanoma. Blogiau nebus“, – 13 minučių trukmės įraše sakė R. Kadyrovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)