„O ką tu, mulki V. Zelenski, galvojai: tu gali, o kiti ne“, – rašė jis pirmadienį „Telegram“ kanale Ukrainos prezidento adresu.

R. Kadyrovas kaltino vadovybę Kyjive daug metų bombardavus Donbaso teritoriją Rytų Ukrainoje ir pareiškė: „Taip, dabar esu 100 proc. patenkintas karine specialiąja operacija.“ Rusija karą prieš Ukrainą ir toliau oficialiai vadina karine specialiąja operacija. R. Kadyrovui už jo „nuopelnus“ praėjusią savaitę buvo suteiktas generolo pulkininko laipsnis.

R. Kadyrovas paragino V. Zelenskį bėgti. „Mes įspėjome, tave, V. Zelenski, kad Rusija dar iš tikrųjų net nepradėjo. Taigi nustok verkšlenti kaip nevykėlis ir geriau bėk, kol dar nesmogė tau“, – teigė R. Kadyrovas, kuris yra kaltinamas daugybe žmogaus teisių pažeidimų. Jis laikomas vienu aktyviausių prezidento Vladimiro Putino rėmėjų kare prieš Ukrainą.

Raketų atakos prieš Kyjivą ir kitus didmiesčius Ukrainoje padarė didžiulės žalos svarbiai civilinei šalies infrastruktūrai. Yra daug žuvusiųjų ir sužeistųjų.

Atakos laikomos Maskvos reakcija į Rusijai strategiškai svarbaus Krymo tilto sprogimą savaitgalį. V. Putinas tai pavadino „teroro aktu“ ir dėl sprogimo apkaltino Ukrainą. Kyjivas kol kas oficialiai neprisiėmė atsakomybės dėl sprogimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)