Tai penktadienį per spaudos konferenciją pareiškė Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos atstovas spaudai Oleksandras Chorunžis, praneša „Ukrinform“.

Chersono sritis, Dnipropetrovsko sritis ir Mykolajivo sritis – tai trys pagrindiniai regionai, kuriuose dirba mūsų pajėgos ir priemonės, kad pašalintų šios nepaprastosios situacijos padarinius. Šiuo metu labiausiai dėl Kachovkos susprogdinimo nukentėjusiose Chersono, Mykolajivo ir Dnipropetrovsko srityse tebėra užtvindytos 54 gyvenvietės, iš jų 17 yra laikinai okupuotoje Chersono srities teritorijoje“, – sakė pareigūnas.

Atstovas spaudai pažymėjo, kad šių trijų sričių teritorijoje iš viso apsemta daugiau kaip 1900 pastatų (iš jų Chersone – 1422), 201 namų ūkis ir 216 pasodybinių sklypų.

„Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos darbuotojai evakavo 3 772 žmones ir 268 gyvūnus. Evakuacijos punktuose dirba psichologai, jie taip pat atliko didelį darbą – suteikė psichologinę pagalbą 413 žmonių“, – sakė O. Chorunžis.

Birželio 6-osios naktį Rusijos kariuomenė susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką ir užtvindė dalį Chersono ir Mykolajivo sričių, sukeldama didžiulę ekologinę katastrofą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją