Kabule penktadienį šiitų mečetėje susisprogdinus mirtininkui, žuvo 32 žmonės, tarp jų yra ir moterų, sužeistas 41 žmogus, pranešė pareigūnai.

„Mirtininkas sprogdintojas užėjo į mečetę Kabulo miesto 13-ajame policijos rajone ir ėmė šaudyti į besimeldžiančius žmones“, – sakė naujienų agentūrai AFP kitas pareigūnas – Kabulo kriminalinio skyriaus vadovas generolas Mohammadas Salimas Almasas, dar pavadinęs tą vyrą savižudžiu sprogdintoju.

Tuo tarpu naujienų agentūrai „The Associated Press“ (AP) vienas pareigūnas Vidaus reikalų ministerijoje sakė, kad, mirtininkui susisprogdinus šiitų mečetėje, žuvo mažiausiai 30 žmonių, sužeisti 45. Pasak jo, užpuolikas atėjo pėsčias, užėjo į Imamo Zamano mečetę sostinės Dašti Barčio rajone ir susisprogdino.

Liudininkai vietinei žiniasklaidai minėjo daugiau kaip 30 žuvusiųjų ir apie 50 sužeistųjų, bet šie skaičiai kol kas nėra patvirtinti.

Kabulo policijos atstovas Abdulas Basiras Mujahidas sakė, kad mečetės viduje buvo sprogimas, bet neaišku, ar ten sprogo granata, ar susisprogdino mirtininkas. Jis dar pridūrė nežinąs, kiek žmonių žuvo ar sužeista.

Kol kas atsakomybės dėl šio išpuolio niekas neprisiėmė.