Apie tai svetainei 63.ru pranešė vietos gyventojai.

„Kryžiai ir vainikai buvo surinkti į krūvą, dirba technika, kapaviečių kalneliai sulyginti su žeme“, – redakcijai pasakojo žmonės.

Pasak jų, kapines norima pertvarkyti: visa alėja, kurioje palaidoti „Wagner“ samdiniai, taps lygia, betonu užlieta teritorija.

Iš socialiniuose tinkluose plintančio vaizdo įrašo matyti, kad „Wagner“ šalininkai nesupranta, kas vyksta.

„Štai čia buvo kapai, dabar jie visi nugriauti. Ką jūs pridirbote? Nebijote nei Dievo, nieko“, – suirzęs sako vyras.

Vėliau jis parodo, kad į vieną vietą sudėti kryžiai, ant kurių nurodyta šių metų mirties data.

„Viskas čia sudėta, vainikai, viską į krūvą suvertė“, – pasakoja „Wagner“ šalininkas.

„Neaišku, kas čia vyksta“, – reziumuoja jis.

Įspėjame, kad vaizdo įraše skamba necenzūrinė leksika.

Rusijos žiniasklaida skelbia, neva kapinėse vykdomi statybos darbai, siekiant suteikti kapinėms modernesnę išvaizdą. Teritorija esą bus užlieta betonu, o virš kiekvieno kapo vietoje kryžiaus atsiras juoda piramidė.

Karinės bendrovės „Wagner“ kapinės Nikolajevkos kaime, Volžskio rajone, Samaros srityje, atsirado prieš kelis mėnesius. Čia iškilo ir stela „Wagner“ nariams, kurios atidengimo ceremonijoje dalyvavo pats „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas.

„Delfi“ primena, kad trečiadienį privatus J. Prigožino lėktuvas sudužo skrisdamas iš Maskvos į Sankt Peterburgą. Žuvo visi 10 jame buvusių žmonių.

Kremlius penktadienį „melu“ pavadino gandus, kad J. Prigožinas buvo nužudytas jo užsakymu.

„Yra daug spekuliacijų apie lėktuvo katastrofą ir tragišką keleivių, tarp jų ir Jevgenijaus Prigožino, žūtį... Visa tai yra absoliutus melas“, – per brifingą žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

J. Prigožinas žuvo praėjus dviem mėnesiams po savo sukelto trumpo maišto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)