Be to, šalies karališkosios šeimos pagausėjimą jis pavadino „fantastišku pokyčiu“.

28 metų princas taip pat sakė būsiąs labai laimingas galėdamas prižiūrėti savo brolio, Kembridžo kunigaikščio, pirmagimį – aišku, jeigu tik jis išgalės įpirkti tokios auklės paslaugas.

Princas, kuris savo mažąjį sūnėną trečiadienio rytą aplankė Kensingtono rūmuose, sakė, jog „kai jį pamačiau, jis skardžiai verkė, kaip ir visi kūdikiai“. Paklaustas, ar buvo paėmęs ant rankų ir priglaudęs prie savęs, laimingas karališkasis dėdė atsakė: „Tikrai taip“.

„Nuostabu, kad mūsų šeima pagausėjo. Tik viliuosi, jog mano brolis suvokia, kaip brangiai kainuoja mano kaip auklės paslaugos“, - kaip visada šmaikštavo princas Harry.

Paklaustas, kokia bus jo misija einant dėdės pareigas, Harry paaiškino: „Rūpinsiuos, kad jis būtų gerai išauklėtas, saugosiu nuo negandų bei pagundų ir pasirūpinsiu, jog sūnėnas kaip reikiant linksmintųsi. Viskuo kitu pasirūpins tėveliai“.

Harry sako, jog dar per anksti spėti, į kurį šeimos narį mažasis princas George'as labiausiai panašus. „Jam vos keturios dienos, taigi manau, jog patys suprantame, ko klausiate. Neturiu žalio supratimo“.

Paklaustas, ar, anot jo, princas Williamas pasirengęs tėvo pareigoms, Harry atsakė: „Be jokių abejonių! Viliuosi, jog dauguma žmonių būna tam pasirengę“.

Žurnalistai princą Harry apie mažąjį sūnėną tardė labdaros fondo „Sentebele“ surengtoje nuotraukų parodoje. Organizacija rūpinasi Lesote – vienoje iš skurdžiausių pasaulio šalių – gyvenančiais vaikais.

„Sentebale“ fondą 2006 metais įsteigė Jungtinės Karalystės princas Harry ir Lesoto princas Seeiso.

Fondo veikla jau pagerino gyvenimą šimtams vaikų, kurie pagaliau sulaukė medikų pagalbos, gavo galimybę mokytis. Daugiausia dėmesio fondas skiria našlaičiams ir ŽIV bei AIDS sergančių asmenų atžaloms.