Sustingę muilo burbulai

Praėjusį mėnesį fotografė Angela Kelly iš Vašingtono valstijos į šaltį išsinešė muilino vandens ir sukūrė sustingusių muilo burbulų nuotraukų seriją. Pastarosiomis dienomis ši idėja labai išpopuliarėjo.

Viskas labai paprasta: vanduo stingdančiame ore sušąla, tačiau muilo tirpalas leidžia išlaikyti burbulo formą. Vos tik juos palieti, nuo rankų šilumos burbulai ištirpsta. Didžiausi burbulai yra verti tokių fotografijų, kaip A. Kelly, o štai mažiausieji sukasi ant žemės tarsi stiklo karoliukai.

Verdantis vanduo + stingdantis oras

Kai labai karštas vanduo kontaktuoja su labai šaltu oru, vanduo išgaruoja, o dalis jo virsta mažyčiais ledo gabalėliais. Iš esmės, snaigėmis. Šis reiškinys gali sukurti puikų vaizdą, kokį pademonstravo meteorologas Ericas Holthausas iš Viskonsino valstijos.

Oro temperatūra prie jo namų siekė minus 29,4 Celsijaus, o jutiminė (turint omenyje vėją) – minus 46,1 laipsnio Celsijaus.

Jo išpiltas verdantis vanduo akimirksniu virto baltu garų ir snaigių kamuoliu. Beje, tą patį efektą galima išgauti ir su vandens šautuvu.

Sustingę daiktai

Naujausia tendencija vietinėse naujienų agentūrose – siųsti mažiausiai patinkantį žurnalistą iš biuro į šaltį su šlapiais marškinėliais ir pažiūrėti, per kiek laiko jie visiškai sustingsta. Drabužis taip sukietėja, kad jį galima panaudoti net kaip ginklą.

Štai kiti eksperimentai, kurių ėmėsi amerikiečiai:

Kol į Lietuvą žiema ateiti nesuskumba, o žibučių ar grybų rasti miške paprasčiau nei sniego, dalį Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) paralyžiavo speigas. Šiuo metu svečiuojatės ar gyvenate JAV? Pasidalinkite nuotraukomis ir įspūdžiais apie šalyje tvyrančius šalčius! Papasakokite, ar dėl jų susidūrėte su kokiais nors sunkumais, ar tinkamai pasiruošėte tokiai šaltai žiemai. Laukiame Jūsų laiškų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „JAV”