Šaltinių teigimu, Kremlius nusprendė, kad 11 metų TASS vadovavęs S. Michailovas nepalankioje šviesoje pateikė Rusijos valdžią.

TASS buvo viena pirmųjų žiniasklaidos priemonių, ankstų birželio 24-osios rytą paskelbusi nuotraukas iš Rostovo prie Dono, aiškiai rodančias, kad „Wagner“ samdiniai užėmė miesto centrą ir užblokavo Pietų karinės apygardos štabą.

„Juos tarsi ištiko beprotybė. Jie pamiršo, kad jų pagrindinė užduotis nėra pranešti naujienas, o kurti ideologiškai teisingą Kremliaus naratyvą“, – sakė Rusijos vyriausybės pareigūnas.

Pasak dviejų senų S. Michailovo pažįstamų, Rusijos valdžia buvo itin nepatenkinta TASS vadovo išvykimu iš Maskvos per maištą, nors pats S. Michailovas teigė dirbęs savo biure. Savo atsistatydinimo priežasčių jis nekomentavo.

Tai, kad S. Michailovas ketino likti TASS, laikraščiui patvirtino keli agentūros darbuotojai, su juo susirašinėję prieš pat atsistatydinimą. „Mes su juo aptarėme darbo užduotis 2023 m. pabaigoje“, – „The Moscow Times“ sakė vienas darbuotojų.

Pakeisti S. Michailovą buvo paskirtas Andrejus Kondrašovas, Rusijos valstybinės televizijos ir radijo kompanijos VGTRK generalinio direktoriaus pavaduotojas bei buvęs Vladimiro Putino 2018 m. rinkimų štabo atstovas spaudai. Šaltinis sakė „The Moscow Times“, kad vadovaujant A.Kondrašovui, kai Rusijos karas Ukrainoje tęsiasi ir artėja prezidento rinkimai, agentūra bus agresyvesnė, provokuojanti ir mažiau neutrali.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją