Mokymai vyks visoje Juodosios jūros akvatorijoje, rašo newsru.com.

„Bendri įvairių Juodosios jūros laivyno pajėgų planiniai taktiniai mokymai prasidėjo nuo antvandeninių laivų bortinių kompleksų raketinių artilerinių šaudymų į jūroje ir ore esančius taikinius. Vykdant šaudymus buvo paleistos penkios sparnuotosios raketos „Moskit“ ir „Malachit“, kurios, remiantis objektyvios kontrolės priemonių duomenimis, pataikė tiksliai į taikinius“, - teigiama Rusijos Gynybos ministerijos žiniasklaidos tarnybos išplatintame pranešime.

„Jūrų aviacija įvykdė keletą užduočių, skirtų smūgiavimo į sąlyginio priešininko laivus tobulinimui. Juodosios jūros laivyno aviacinės bazės lėktuvai „Su-24“ šaudė į jūroje esančius taikinius bei sėkmingai patobulino antvandeninių taikinių bombardavimo techniką“, - informavo šaltinis iš Rusijos Gynybos ministerijos.

Taip pat pabrėžiama, jog Juodosios jūros laivyno mokymai tiksliai atitinka tarptautinės jūrų teisės normas, tarpvyriausybinius susitarimus dėl incidentų jūroje bei pavojingos karinės veiklos prevencijos reikalavimus. 

Rusijos Gynybos ministerijos šaltinis pareiškė, jog šiuose mokymuose tobulinamas laivų ir krantinės padalinių bei aviacijos bendradarbiavimas. Šiuose mokymuose numatomos užduotys, susijusios su sąlyginio jūroje esančio priešo laivų sunaikinimu, laivų grupių ir kranto objektų priešlėktuvinės gynybos organizavimu bei priešiškų povandeninių laivų paieška, aptikimu ir sunaikinimu. Pakrantės ir jūrų pėstininkų pajėgos tobulins kovos su takiniu desantu įgūdžius, o jūrų aviacijos lėktuvai vykdys oro žvalgybos užduotis bei smūgiuos į „priešo“ laivus.

„Visi padalinių, karinių laivų, lėktuvų ir sraigtasparnių įgula dirba sąlygomis, kurios maksimaliai artimos karinėms, vadai tobulina sprendimų priėmimo įgūdžius dinamiškai besikeičiančios situacijos aplinkybėmis“, - teigiama išplatintame pranešime.

Šiems mokymams vadovauja Juodosios jūros laivyno vadas admirolas Aleksandras Vitko.

Jau anksčiau buvo pranešama, jog keletas NATO karinių laivų atvyko dalyvauti tarptautiniuose karinio laivyno pajėgų mokymuose „Briz-2014“ Juodojoje jūroje šalia Bulgarijos krantų.